Activiteiten

 

Jaarlijks worden er een groot aantal activiteiten georganiseerd op het terrein van HCN. Hieronder worden er een aantal kort omschreven:

FNRS-dressuurwedstrijden

Jaarlijks vinden er 10 wedstrijden plaats waarbij er voor promotiepunten gereden word. Deze wedstrijden worden georganiseerd volgens de richtlijnen van de FNRS waarbij u het reglement kan terugvinden in het boekje leer paardrijden met plezier, die wij u aanbieden op de manege. In November hebben we de MOJET-finale. Dit is de laatste wedstrijd van het seizoen, Alle kinderen die dan minimaal 4 wedstrijden hebben gereden maken kans op onze MOJET wisselbokaal. Degene die de beste punten bij elkaar gereden heeft over 4 wedstrijden heeft deze gewonnen. Ook hebben wij de eer om ieder jaar op de eerste zondag van december de eer om Sinterklaas en de hoofdpiet te mogen ontvangen en die blijft dan de hele dag bij ons om alle kinderen te jureren.

 

KNHS-dressuurwedstrijden

Jaarlijks vinden er 17 wedstrijden plaats waarbij er voor KNHS winspunten gereden word. Deze wedstrijden worden georganiseerd door R.V. en P.C. Nootdorp en/of door HCN Hierbij word het reglement van de KNHS gehandhaafd. Met de KNHS wedstrijden hebben we meerdere competities zoals de wintercompetitie en de avondwedstrijdcompetitie. Onze KNHS uitschieter zijn natuurlijk de Nootdorpse dressuurdagen die ieder jaar gehouden worden. (meerinformatie:
http://www.nootdorpsedressuurdagen.nl/ en http://www.rvnootdorp.nl/).

 

Oefen springwedstrijden
We hebben meerdere oefenspringwedstrijden per jaar. Hierbij heeft iedereen met of een ruiterpaspoort of een knhs startkaart de mogelijkheid om bij ons een oefenparcours af te leggen.

 

 

 

14-uurswedstrijd
Deze wedstrijd is werkelijk voor iedereen. Dit is een wedstrijd die de hele nacht door gaat en bestaat uit allerlei onderdelen touwtrekken, pas de deux, springen, zeskamp, playback enz. Dit is een nacht vol plezier. Binnen of buiten de manege iedereen is welkom, ook hoef je niet te kunnen rijden alleen gezelligheid is verplicht.


Kur op Muziek
In December organiseerd R.V. P.C. Nootdorp altijd een kur op muziek. Dit is een avond waar het niet alleen leuk is om mee te doen maar ook om de hele avond naar te kijken. Mensen rijden alleen of met een partner de mooiste proeven in de mooiste creaties op de mooiste muziek.

 


Ponykamp

Ieder jaar organiseerd de manege meerdere ponykampen zowel voor de grotere als voor de kleintjes. De ponykampen worden georganiseerd op de manege zelf en vandaaruit vertrekken we meerdere malen zoals een buitenrit naar het strand, Delftsche hout of Westerpark. we hebben spooktochten en sluiten altijd af met een grote barbeque en een kur op muziek, die door de kinderen zelf geschreven is. meer info zie
ponykampen