.

De Maatschappelijke Rol van Hippisch Centrum Nootdorp

Bij Hippisch Centrum Nootdorp gaat het om meer dan alleen paardrijden. Als centrum voor maatschappelijk ondernemen streven we ernaar om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap. Naast het bieden van ontspanning en lichaamsbeweging, zetten we ons actief in voor verschillende maatschappelijke doelen.

Een belangrijk partnerschap dat we hebben opgebouwd is met het Equestrum, waarbij we samenwerken aan diverse initiatieven. Daarnaast hebben we nauwe banden met het onderwijs, waaronder het SBB-certificaat,waardoor we stageplaatsen kunnen aanbieden. Hippisch Centrum Nootdorp fungeert als een leer-werkbedrijf en werkt samen met de Lentiz onderwijsgroep als praktijk- en satellietbedrijf voor de opleiding paardenhouderij en paard en sport.

We investeren ook in de ontwikkeling van ons eigen personeel, bieden mogelijkheden voor verdere scholing en leiden instructeurs op.

Daarnaast werken we samen met de Reclassering Den Haag, waarbij we mensen een tweede kans bieden door hen in staat te stellen hun taakstraf uit te voeren onder begeleiding van een werkmeester.

Een bijzondere les die we aanbieden is gericht op mensen met Licht Verstandelijke Beperking, die vaak tussen wal en schip vallen. Voor hen bieden de paarden een unieke vorm van ondersteuning en verbinding die soms ontbreekt in het dagelijks leven.

Onze horecavoorzieningen zijn niet alleen een ontmoetingsplek voor paardenliefhebbers, maar creëren een warme en gezellige sfeer waar iedereen zich welkom en thuis voelt.

Bij Hippisch Centrum Nootdorp geloven we in de kracht van samenwerking en inclusie en streven we ernaar om een verschil te maken in het leven van mensen, zowel binnen als buiten onze faciliteiten.

Bezoekadres

Hippisch Centrum Nootdorp
Oudeweg 62
2631PB Nootdorp
(015)310 81 93